Általános ismertető

Akadémiai képzésünkkel nemcsak ismeretet szeretnénk átadni, hanem az a célunk, hogy hallgatóink szívére, lelkiségére, mindennapi éltére, kapcsolataira is hatással legyünk. Ezért képzésünk több összetevőből áll. Havonta egy szombaton iskolarendszerű képzésben előadások hangzanak el. Az itt hallottak elmélyítésére lehetőséget biztosítunk az előadási napot követően egy konzultáció alkalmával. Az oktatási napok között megtanulandó anyagok, olvasnivalók, gyakorlati feladatok kerülnek kiadásra. Képzésünk része egy egyhetes, interaktív „Fiúság konferencia”, mely a keresztyén lelkiségünk alapjaival foglalkozik. Erre a konferenciára épül rá egy mentori program (ami meghívásos alapú). Hallgatóink minden évben részt vesznek missziói gyakorlaton. Aki teljesíti a kétéves alapképzést (képzési napokon részvétel, írásbeli feladatok, konferencia, gyakorlatok), az a tanulmányai befejezésekor bizonyítványt kap.

Iskolarendszerű képzés – előadások

Képzésünk gerincét az a kétéves oktatási program adja, melyet szeptembertől júniusig, minden hónap második szombatján tartunk 9.00-18.30-ig.

Kétéves képzésünkön a Biblia valamennyi könyvét végig vesszük időrendi sorrendben. Foglalkozunk a könyvek történeti hátterével (szerző, címzettek, korismeret), teológiai hangsúlyaival, nehezen érthető helyeivel, de személyes, mai üzeneteivel is.

Konzultációs alkalmak

Bár az előadások során is igyekszünk lehetőséget biztosítani a kérdésekre, ugyanakkor az elhangzó előadások általában sok kérdést vetnek föl a hallgatókban, és további gondolatokat indítanak el, melyekre a létszám és az időkeret miatt a képzési napon nem jut elég idő. Ezért ha szeretnéd a hallott előadásokat jobban megérteni, elmélyíteni, tovább gondolni: havi egy alkalommal, az oktatási napot követő hetekben lehetőséget biztosítunk az előadó kérdezésére, reflektálásra kb. 2 órás időkeretben.

A konzultációs csoportba az előadási napok végén jelentkezhetsz be a részvételi díj megfizetésével (lehetőség van a konzultáción való részvételre skype-on is).

Fiúság Konferencia

Hallgatóinknak a második év megkezdése előtt kell részt vennie a Fiúság konferencián. Ennek részleteit lásd a Fiúság konferencia menüpontnál.

Mentori csoport

A konferenciát követően 3-5 fős mentori csoportokat indítunk, melyek az evangélium személyes megértésében és megélésében segítenek növekedni. A mentori csoportok meghívásos alapon működnek. Bővebben a Fiúság konferencia menüpont alatt.

Missziói gyakorlat

Mivel elkötelezettek vagyunk a gyakorlatias képzés mellett, ezért évente egy alkalommal kötelező valamilyen gyakorlati szolgálatban részt venni (vagy a nyári időszakban egyhetes konferencián segítőként), melyet intézményünk gyülekezetekkel és missziós szervezetekkel együttműködve szervez meg, hogy betekintést és személyes tapasztalatot nyerhess különféle szolgálati lehetőségekbe.

Követelmény

Az oktatási napok között megtanulandó anyagok, olvasnivalók, gyakorlati feladatok kerülnek kiadásra. A képzés két éve alatt végigolvassuk az egész Bibliát egy általunk kiadott, éves beosztás szerint, valamint a második előadási naptól kezdve a nap elején egy rövid beszámolót kell írni az előző alkalmon kiadott törzsanyagból.

Ha a program minden részén részt veszel, akkor havonta egy szombattal, és 1-2 hétközi estével (konzultáció és mentori) kell számolnod, évente egy 5 napos konferenciával (még a második év előtt), és heti kb. 2-3 óra otthoni felkészüléssel (olvasás, tanulás, írásbeli feladatok…).