Fiúság Konferencia

Minden évben rendezünk két ötnapos, bentlakásos „Fiúság” konferenciát. A konferencia a nevét az istenfiúságról kapta, ami arra a tényre utal, hogy Isten Jézus megváltó munkája által gyermekévé (fiává/leányává) fogadott. Ez a tény, melyet hit által teszünk magunkévá, a keresztyén identitásunk alapja. Konferenciánk ezt a jó hírt és ennek az életünkre, kapcsolatainkra való hatását járja körül, és egyfajta útmutató a hitünk mindennapokban való megélésére nézve. A konferencia előadásokból, áhítatokból, bizonyságtételekből, kiscsoportos és személyes beszélgetésekből áll.

Minden évben kétszer rendezzük meg konferenciánkat (azonos tartalommal) március és augusztus folyamán. A járványhelyzetre való tekintettel idén márciusi konferenciánkat nem hirdettük meg.

Abban a reményben, hogy május végéig mindenki megkaphatja az oltást, idén az első konferenciánkat június 20-25. között (vasárnaptól péntekig), a másodikat pedig augusztus 16-21. között (hétfőtől szombatig) tervezzük megtartani.

 „Ha az Úr engedi és élünk…” (Jakab 4: 15)

 

Milyen kérdéseket járnak körül a konferencia előadásai?

Árvák vagy fiak: Hogyan találunk örömet keresztyén életünkben? Árvaként vagy szeretett fiúként éljük-e az életünket?

Szívünk bálványai: Könnyen kimondjuk: Isten az Urunk. De vajon mit mutat az életünk? Valóban az nekünk, akinek mondjuk?

Isten gyermekeinek igazsága és identitása: Látva az elveszettségünket, hogyan üdvözülhetünk? Miért is fogad el és áld meg Isten bennünket? Miről is szól valójában az evangélium?

Életünk mozgatórugói: Sokszor csak az életünk felszínes vizsgálatáig jutunk el, és épp ezért a megoldási kísérleteink is felszínesek lesznek. De mik az életünk mély mozgatórugói? Ahol nem a törvény, hanem az evangélium veszi kezelésbe az embert…

Isten gyermekeinek belső megújulása: A keresztyén hívők kaptak egy új identitást: Isten gyermekei lettek. De bennünk is történt valami? Mit jelent, hogy újjászülettünk és a Lélek templomai vagyunk? Mit jelent a Krisztussal való misztikus egység?

A hit útján: Ha Isten „egyszer s mindenkorra” megigazított, akkor van egyáltalán fejlődés, növekedés a keresztyén életben? Mit jelent a megszentelődés? Mit jelent hitből élni?

A megbocsátás: Csak az idő gyógyítja meg a sebeket? Hogyan segít az evangélium emberi kapcsolataink gyógyulásában?

Az evangélium elindít mások felé: Milyen következménye van az Atyával való kapcsolatnak a mindennapjainkra? Istent próbáljuk bevonni a mi terveinkben vagy mi állunk be az Ő tervébe? Mi motivál bennünket a szolgálatban?

A törvény szerepe: Mit jelent az, hogy a keresztyén ember „meghalt a törvénynek”? De ha nem Isten parancsolatai vannak az életünk középpontjában, akkor mi?

Közösség az Atyával: Hogyan tapasztalhatjuk meg az Atya szeretetét a mindennapokban? Intimitás Istennel – lehetséges ez?

A konferencia szolgálói csapata (változó összetétellel): Bacskai Bálint és Márti, Bakondi Gábor, Büki József és Ági, Ron Clegg, Csiha Márton és Rachel, Deli Levente, Dicker Dóra, Dobó-Nagy Ágota, Fráter Zsóka, Istenes Rita, Kozák Péter és Virág, Sipos Alpár Szabolcs és Zsuzsi, Somody Imre és Helga, Suhai György és Timi

Mivel a konferencia egyes alkalmai egymásra épülnek és egy ívet képeznek, ezért csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik elkötelezik magukat a konferencia egészén való részvételre!

______________________________________________________________________________________________________________________

  

Konferencia I. – 2021. június 20-25. (vasárnaptól péntekig)

Jelentkezési határidő: május 5.

Konferencia II. – 2021. augusztus 16-21. (hétfőtől szombatig)

Jelentkezési határidő: június 30.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Regisztráció:

ITT

Letölthető meghívó:

Konferencia meghívó 2021 06 és 08