Fiúság Konferencia

Minden évben rendezünk két ötnapos, bentlakásos „Fiúság” konferenciát. A konferencia a nevét az istenfiúságról kapta, ami arra a tényre utal, hogy Isten Jézus megváltó munkája által gyermekévé (fiává/leányává) fogadott. Ez a tény, melyet hit által teszünk magunkévá, a keresztyén identitásunk alapja. Konferenciánk ezt a jó hírt és ennek az életünkre, kapcsolatainkra való hatását járja körül, és egyfajta útmutató a hitünk mindennapokban való megélésére nézve. A konferencia előadásokból, áhítatokból, bizonyságtételekből, kiscsoportos és személyes beszélgetésekből áll.

Általában márciusban és augusztusban rendezzük meg konferenciánkat.

Milyen kérdéseket járnak körül a konferencia előadásai?

Árvák vagy fiak: Egy meghívás az Atya örömébe!

A törvény szerepe: Ha nem cselekedetekről van szó, akkor hol van a törvény szerepe? A Biblia tele van Isten törvényeivel. Mire van, ha nem arra, hogy megtartsuk? Nem ezt várja Isten?

Szívünk bálványai: Könnyen kimondjunk: Isten az Urunk. De vajon mit mutat az életünk? Tényleg?

Isten gyermekeinek igazsága: Látva az elveszettségünket, akkor hogyan üdvözülhetünk? Miért is fogad el és áld meg Isten bennünket? Miről is szól valójában az evangélium?

A bűnbánat öröme: Ha Isten igaznak tart, fiává fogadott, akkor kell még egyáltalán foglalkozni a bűneinkkel? Hol a helye, szerepe az életünkben a bűnbánatnak? Mi valójában a bűnbánat? Lehet ebben öröm?

Növekedés a hitben: Ha Isten egyszer s mindenkorra megigazított, van akkor egyáltalán fejlődés, növekedés a keresztyén életben? Hogyan leszünk egyre szentebbek? Mit jelent a megszentelődés?

A hit harca: Hogy néz ki a keresztyén élet a mindennapokban? Mit jelent hitből élni? Mivel illetve miért harcolunk?

A megbocsátás: Csak az idő gyógyítja meg a sebeket? Hogyan segít az evangélium az emberi kapcsolataink gyógyulásában?

Az evangélium elindít mások felé: Milyen következménye van az Atyával való kapcsolatnak a mindennapjainkra? Isten a mi terveinkben vagy mi az Ő tervében? Mi motivál bennünket a szolgálatban?

Közösség az Atyával: Hogyan tapasztalhatjuk meg az Atya szeretetét a mindennapokban? Intimitás Istennel – lehetséges ez?

A következő „Fiúság” konferencia tervezett időpontja:

  • 2019. augusztus 16-21-ig (péntek délutántól szerda délutánig)

A konferencia szolgálói csapata (változó összetétellel): Bacskai Bálint és Márti, Bakondi Gábor, Büki József és Ági, Ron Clegg, Csiha Márton és Rachel, Fráter Zsóka, Istenes Rita, Kozák Péter és Virág, Sipos Alpár Szabolcs és Zsuzsi, Somody Imre és Helga, Suhai György és Timi

A konferencia részvételi díja (szállással és teljes ellátással): 40.000.-/fő (normál jelentkezési időszakban)

  • Korai jelentkezés (2019. május 15-ig):  36.000.-/fő
  • Késői jelentkezés (2019. július 1. után):  44.000.- (szabad helyek erejéig)

Regisztrációs díj: 10.000.- utalással, a részvételi szándék elfogadása után kapott értesítés alapján. A fennmaradó rész a konferencián fizetendő készpénzben. (Szépkártya elfogadására nincs lehetőségünk!)

Mivel a konferencia egyes alkalmai egymásra épülnek és egy ívet képeznek, ezért csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik elkötelezik magukat a konferencia egészén való részvételre!

___________________________

Regisztráció:

ITT